Csokis sárgabarackos muffin

Ez a gyerekek kedvenc muffinja. Olyan, mint egy nagyon puha kakaós piskóta. Amiatt is szeretem, mert ha tejmentes süti kell a vendégek miatt akkor is megállja a helyét.

Hozzávalók 12 db muffinhoz:

  • 9-10 dkg (1 tábla) étcsokoládé
  • 12 dkg margarin
  • 3 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 3 ek (100 g) sárgabaracklekvár
  • 12 dkg finomliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 ek holland kakaópor

Recept:

A csokit összeolvasztjuk a margarinnal és kihűtjük

Hozzáadjuk a lekvárt

A tojást habosra keverjük a cukorral

Beleöntjük a csokoládét és a kakaós-sütőporos lisztet

Alaposan összekeverjük

A masszát a forma mélyedéseibe kanalazzuk

Előmelegített 180 fokos sütőben kb 20-25 perc alatt készre sütjük (tűpróba)

Hiába minden igyekezetem, hogy a háztartás mindig mindennel fel legyen töltve nem mindig sikerül. Legutóbbi sütésemkor már be volt keverve a tészta, amikor ráeszméltem, hogy nincs papírom hozzá, így gyorsan hajtogattunk. Csak egy megfelelő méretű pohár szükséges hozzá és négyzet alakra vágott sütőpapír darabok. A papírt középre helyezve a poharat belenyomjuk és kicsit eligazítva már készen is van a muffin papír.

Egy hozzászólás “Csokis sárgabarackos muffin” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük