Focaccia

focaccia

Gyorsan kell valami kenyérféle sé szereted a sok finom ropogós héját? Akkor a focaccia a te recepted. Összekeveréstől a kisülésig 1 óra alatt megvan. Rendkívül ropogós kívül, belül pedig nagyon puha.

Egyéb KENYÉR receptek itt

Hozzávalók:

  • 300 g búzafinomliszt (BL55)
  • 100 g rétesliszt (lehet ez is búzafinomliszt)
  • 1 ek (20 g) búzasikér (elhagyható)
  • 15 g friss élesztő
  • 2 ek (25 g) olívaolaj (lehet napraforgó olaj is)
  • 300 ml langyos víz
  • 2 lapos teáskanál (10 g) só

Recept:

A hozzávalókból nagyon lágy kelt tésztát dagasztunk.

Nem kelesztjük, hanem azonnal olajjal kikent tepsibe (Nálam: 32 cm*20 cm) nyomkodjuk olajos kézzel. 

Alulra azért egy darab szilikonos sütőpípír se árt nehogy beleragadjon a tepsinkbe a tészta

TIPP: Simán szilikonos sütőpapíros tepsire is rányomkodhatjuk, de azért ne legyen túl vékony.

A duplájára kelesztjük. Kb 30 perc, de az se baj ha többet kel. Én egy órát is szoktam, ha úgy alakul. 

TIPP: Megkenhetjük sütés előtt zúzott fokhagymás olivaolajjal.

Előmelegített 220 fokos sütőbe toljuk kb. 20-30 percre. (amíg meg nem pirul) 

Rácsra tesszük hűlni.

A focaccia alkalmas tunkolásra, de szendvicsnek is tökéletes csak vékonyabb, mint amit megszoktunk.

psx_20190630_191435.jpg

Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess FB-on. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/kalcirecept

2 hozzászólás “Focaccia” bejegyzéshez

    1. Ez egy sima verzió. Fokhagymásom van még de az még nem került fel a weboldalra csak a blogon van.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.