Focaccia

Gyorsan kell valami kenyérféle? Akkor ez a te recepted. Összekeveréstől a kisülésig 1 óra alatt megvan 🙂

psx_20190630_191530.jpg

Hozzávalók:

  • 300 g finomliszt (BL55)
  • 100 g rétesliszt
  • 1 ek (20 g) búzasikér (elhagyható)
  • 15 g élesztő
  • 2 ek (25 g) olívaolaj
  • 300 ml langyos víz
  • 2 tk (10 g) só

Recept:

A hozzávalókból nagyon lágy kelt tésztát dagasztunk. Azonnal olíva olajjal kikent tepsibe (Nálam: 32 cm*20 cm) nyomkodjuk olajos kézzel. 

A duplájára kelesztjük. Kb 30 perc, de az se baj ha többet kel. Én egy órát is szoktam, ha úgy alakul. 

Előmelegített 220 fokos sütőbe toljuk kb 30 percre. (amíg meg nem pirul) 

Rácsra tesszük hűlni.

Alkalmas tunkolásra, de szendvicsnek is tökéletes csak vékonyabb, mint amit megszoktunk.

psx_20190630_191435.jpg

2 hozzászólás “Focaccia” bejegyzéshez

    1. Ez egy sima verzió. Fokhagymásom van még de az még nem került fel a weboldalra csak a blogon van.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük