Sajtos, szalonnás csiga

Nem a diétás kategória, de nagyon finom és sokáig puha marad.

psx_20190623_160833.jpg

Hozzávalók:

Tésztához:

  • fél kg (500 g) búzafinomliszt BL55
  • 3 dl tej
  • 1 tojás sárgája
  • 3 evőkanál olaj
  • 3 teáskanál (15 g) só
  • 25 g (fél kocka) friss élesztő

Töltelékhez:

  • 200 g margarin
  • 200 g reszelt sajt
  • 1 tojás fehérje
  • 1 teáskanál (5 g) só 
  • 100-150 g szalonna vagy kockázott bacon

Recept:

A tészta hozzávalóiból kelt tésztát dagasztunk, amit 1 órán át kelesztünk.

Amíg kel a tészta a szalonnát apró kockákra vágjuk és szép pirosra kisütjük, majd lecsöpögtetjük

A szoba hőmérsékletű margarinba belekeverjük a sót, a sajtot és a bacont (zsírja nélkül)

TIPP: A bacon zsírját is bele keverhetjük, de akkor annyival kevesebb margarint használjunk.

A megkelt tésztát téglalap alakúra nyújtjuk és megkenjük a töltelékkel.

Felcsavarjuk, majd kb 1,5-2 cm vastag szeleteket vágunk belőle.

Sütőpapíros tepsire tesszük őket (Úgy gondolom nem szükséges a sütőpapír, de nem mertem még nélküle kipróbálni)

30 percet kelesztjük tepsin

Ízlés szerint megszórhatjuk magokkal vagy sajttal.

Előmelegített sütőben sütjük 180 oC-on, amíg meg nem pirul a sajt a tetején kb fél óra 

A tepsin hagyjuk hűlni (magába szívja a kiolvadt margarint)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük