Fasírozott

20161104_134226.jpg

Ahány ház annyi szokás. Én most leírom az én fasírt receptemet. Remélem valakinek segítek vele. Anyukám szerint én sütöm a világ legfinomabb fasírtját. 🙂

Hozzávalók:

  • 500 g darált hús (sertés dagadó, tarja vagy comb)
  • 80 g apróra vágott vöröshagyma
  • 15-20 g apróra vágott fokhagyma
  • 1 tojás
  • 100 g kenyér, zsemle vagy kifli
  • 1 lapos teáskanál (3 g) só
  • 1 lapos kávéskanál bors (a kávéskanál kisebb teáskanálnál)
  • pirospaprika (elhagyható)
  • víz a kenyér áztatásához
  • olaj a hagyma dinszteléséhez
  • olaj a sütéshez

Recept:

Apróra vágjuk a vöröshagymát és a fokhagymát. Nem daráljuk és nem zúzzuk, mert akkor más íze lesz. 

A vöröshagymát félbevágjuk vízszintesen vékonyan felszeljük úgy, hogy a vége egyeben maradjon, majd függőlegesen is bemetszéseket ejtünk, végül felszeleteljük. Az apróra vágott vöröshagymát olajon megdinszteljük.

A fokhagymát vízszintesen vékonyan felszeljük úgy, hogy a vége egyeben maradjon, majd függőlegesen is bemetszéseket ejtünk, végül felszeleteljük. 

A kenyeret vízbe áztatjuk, majd kinyomkodva a húshoz morzsoljuk, sózzuk, borsozzuk, pirospaprikázzuk.

Ebbe megy a tojás a fokhagyma és a dinsztelt vöröshagyma.

Összekeverjük a masszát és kis golyókat vagy lapos korongot formázunk belőle és forró olajban kisütjük. 

TIPP: Baconbe tekerve alul felül sütésen sütőben 180 fokon is süthető.

20161104_233758.jpg

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük