Ízletes kagylócska

Férjem egyik kedvence. Anyósomtól kaptam a receptet

Hozzávalók:

  • 2 dl tejszín
  • ~ 450 g konzerv zöldborsó
  • 300-400 g sertés comb vagy csirkemell
  • 2 nagy fej hagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 zacskó kagyló tészta
  • olaj
  • bors

Recept:

A hagymát apróra vágjuk, majd kétfelé osztva olajon megdinszteljük.

A hagyma egyik feléhez hozzáöntjük a zöldborsót, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Ízesítjük sóval, borssal.

Ha a borsó már puha (konzerv esetén ezt nem nehéz elérni) beleöntjük a tejszínt és belehintünk 3 gerezd apróra vágott fokhagymát. Tovább főzzük együtt még pár percig. Ha kihűlt a “szósz” leturmixoljuk de csak annyira, hogy maradjon benne egész borsó valamennyi.

A hagyma másik feléhez hozzáadjuk a kockára vágott húst és meghintjük sóval és borssal. Pirosra pirítjuk, majd a legvégén belerakjuk a másik 3 gerezd apróra vágott fokhagymát.

Ha kész van megfőzzük a kagylótésztát sós vízben.

Legvégül  összekeverjük a tésztát a szósszal és a hússal.

Állni hagyjuk, hogy a tészta magába szívja a mártást egy kicsit

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük