Magyaros krumplileves

Sokan mondták már, hogy finomak a leveseim, de valahogy a posztolás mindig elmarad. Hát most pontosan kimértem mindent a krumplileves készítése közben és megosztom veletek. Remélem ti is úgy fogjátok szeretni ezt a verziót, mint én.

Hozzávalók:

  • 500 g krumpli
  • 2 liter víz
  • 1 kis fej hagyma fele
  • petrezselyemzöld
  • 2 púpos kiskanál vegeta (10 g)
  • 2 teáskanál (10 g) só
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 db babérlevél
  • Kevés valamilyen füstölt hús
  • 3 ek olaj (30 g)
  • 20 g liszt (1 púpos evőkanál)
  • 1 kis fej hagyma másik fele
  • 5 g pirospaprika (1 teáskanál)
  • 1 kis tejföl (ebből rakok a tésztába is)

Tésztához:

  • 25 g tejföl
  • 5 g só
  • Kb. 60 g liszt (3 púpos ek)
  • közepes méretű tojás

Recept:

Meghámozott krumplit kockákra, a répát pedig karikákra vágjuk, felöntjük vízzel.

Belehintjük az apróra vágott petrezselyemzöldet, egy fél hagymát és a füstölt húst is beledobjuk, ételízesítővel, sóval és a babérlevéllel ízesítjük. Addig főzzük amíg a krumpli és a répa meg nem puhul.

Ez idő alatt az olajból és a lisztből világos zsemleszínű hagymás pirospaprikás rántást készítünk. (Az apróra vágott hagymát már a pirulás megkezdődésekor belerakjuk, a pirospaprikát csak akkor ha már kész a rántás)

Ha megfőttek a zöldségek akkor berántjuk, majd a tejfölt is belekeverjük.

Ekkor egy tojásból és lisztből, tejföllel és sóval galuskát készítünk, majd egy kiskanál és kés segítségével beleszaggatjuk a levesbe.

Hagyjuk, hogy felforrjon újra a leves és ha a galuska megfőtt már tálalhatjuk is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük