Sóska mártás

psx_20190527_153151.jpg

Hozzávalók:

  • 200 g sóska
  • 30 g (2 ek) liszt
  • 30 g olaj
  • 2 gerezd (8 g) fokhagyma
  • 2,5 dl víz
  • 2,5 dl tej
  • 1 teáskanál (5 g) só
  • 25 g (1 ek) tejföl

Recept:                     

A szárától megtisztított megmosott leveleket forró vízbe dobjuk annyi időre, míg a zöld színüket elveszítik.

Leszűrjük, és egy éles késsel apróra vágjuk

Az olajból a liszttel rántást készítünk, ha megpirult, akkor belerakjuk az apróra vágott fokhagymát

Belekeverjük az összevágott sóskát

Felöntjük a vizes tejjel és megsózzuk

Lassú tűzön besűrítjük. 

Ha besűrűsödött, akkor tejföllel lágyítunk az ízén.

Sült krumplival mártogatva szeretjük 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük