Kakaóscsiga (darázsfészek)

22041942_2080957281929865_9176346410284203485_o.jpg
Hozzávalók a tésztához:
  • 60 dkg liszt
  • 2 tojássárga
  • 3 dkg élesztő
  • 1 ek cukor
  • 3 dl langyos tej
  • 2 ek olaj
Töltelék:
  • 20 dkg porcukor
  • 10 dkg holland kakaópor
  • 20 dkg puha vaj vagy margarin (nem folyós csak kenhető)
Locsoláshoz:
  • 2 dl habtejszín (esetleg 1,5 dl tejjel helyettesíthető)

Az élesztőt fél dl cukros, langyos tejben felfuttatjuk és a tésztához való anyagokból puha kelt tésztát dagasztunk. 

45 percig langyos helyen pihentetjük. Utána vékony négyzet alakúra kinyújtjuk és megkenjük az összekevert töltelékkel. Ez gyakorlatilag egy krém lesz amit rákenünk. A tésztát henger alakúra felcsavarjuk és 2-3 cm széles karikákat vágunk belőle.

Egy magas falú tepsit vagy lábast fagyos zsírral vagy margarinnal bekenünk és a tésztakarikákat szorosan belefektetjük. ha nem elég szorosan vannak akkor félő, hogy kiszáradnak. Jól össze kell kelniük. Fél óráig kelesztjük. Előmelegített sütőben alul felül sütésen 180 oC-on pirosra sütjük. Sose használjunk légkeverést, mert kiszárítja!

Amikor teteje pirosra sült, az egészet 2 dl édesített tejszínnel meglocsoljuk (kb 30 perc). Korábban ne locsoljuk mert összeeshet a tészta! Utána még pár percre visszatoljuk a sütőbe, hogy beszívja a tejszínt.

8 hozzászólás “Kakaóscsiga (darázsfészek)” bejegyzéshez

  1. Köszi a receptet. A tölteléket hogyan készítjük el? Olvasztott margarinnal?

  2. Szia 😊 növényi tejjel is készíthető ? Ugyanilyen arányban? Kislányom tejfehérje érzékeny 😞

    1. Természetesen. A végén a locsoláshoz szerintem cocomas vagy meggle patisserie decor is jó lehet.

  3. Szia! Azt szeretném kérdezni, hogy cukrozott kakaóport használsz-e (Nesquick) vagy a hollandi félét. Előre is köszönöm!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük