Sváb bableves alias barnabableves

20190315_145604.jpg

Ez a világ legfinomabb bablevese számomra. Akkor ismerkedtem meg vele amikor először pénteken hazautaztunk Mohácsra Attilával. Ugyanis náluk minden pénteken ezt a levest főzi a nagymamája és készít hozzá heveknédlit. Levettek a lábamról vele 🙂

Hozzávalók:

  • 400 g fekete virágbab (Tündérkert gyártójú)
  • 5 db sárgarépa
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • füstölt hús
  • 3,5 liter víz

A rántáshoz

  • Szükséges mennyiségű zsír vagy olaj
  • 3 púpos evőkanál liszt
  • 4 kiskanál pirospaprika
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma

Recept:

A babot előző este beáztatjuk, felhasználás előtt leöblítjük, majd fazékba tesszük  és fölengedjük vízzel.

Hozzáadjuk a megtisztított sárgarépát és a vöröshagymát valamint a füstölt húst is.

Ízlés szerint sózzuk és fedő nélkül puhára főzzük. (több óra)

Amikor megfőtt a bab, akkor elkészítjük a rántást.

A zsírt felmelegítjük beletesszük a lisztet hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és együtt pirítjuk meg.

A végén hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és a pirospaprikát, majd a levesbe keverjük.

Heveknédlivel tálaljuk (receptért katt ide)

Egy hozzászólás “Sváb bableves alias barnabableves” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük