Ropogós bőrű sertés sült

20190225_204912.jpg

Egy ismerősöm feltöltött Fb-ra egy csodálatosan hólyagos ropogós bőrű sült sertés darabot. Hát a nyál a számban összefutott azonnal. Riasztottam férjemet, hogy haza ne jöjjön bőrös sertés császárszalonna nélkül. Ismerőst kifaggattam és megsütöttem. 🙂 Isteni

Kiderült, hogy Borbás Marcsi volt, akitől ő a receptet vette. Be is linkelem a videót.

Én annyit változtattam, hogy ánizs helyett fokhagymára tettem rá.

Röviden összefoglalva a videót:

  • húst sózzuk borsozzuk
  • alufóliát rakunk a tepsinkbe, amire rakunk fokhagymát és pici zsírt
  • bőrt csíkokra vágjuk
  • rátesszük a húst bőrrel felfelé az alufóliára
  • a húsos részeket befedjük az alufóliával
  • a bőrt vastagon meghintjük nagy szemű sóval
20190225_201712.jpg
  • 180 fokra tesszük hőlégkeverésen 2-2,5 órára
  • ha megsült a hús leszedjük a sót a bőrről
  • letöröljük szárazra
  • lekenjük ecettel
  • visszarakjuk a sütőbe 240 fokra annyi időre, amíg fel nem puffad a bőre 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük