
Egy ismerősöm feltöltött Fb-ra egy csodálatosan hólyagos ropogós bőrű sült sertés darabot. Hát a nyál a számban összefutott azonnal. Riasztottam férjemet, hogy haza ne jöjjön bőrös sertés császárszalonna nélkül. Ismerőst kifaggattam és megsütöttem. 🙂 Isteni
Kiderült, hogy Borbás Marcsi volt, akitől ő a receptet vette. Be is linkelem a videót.
Én annyit változtattam, hogy ánizs helyett fokhagymára tettem rá.
Röviden összefoglalva a videót:
- húst sózzuk borsozzuk
- alufóliát rakunk a tepsinkbe, amire rakunk fokhagymát és pici zsírt
- bőrt csíkokra vágjuk
- rátesszük a húst bőrrel felfelé az alufóliára
- a húsos részeket befedjük az alufóliával
- a bőrt vastagon meghintjük nagy szemű sóval

- 180 fokra tesszük hőlégkeverésen 2-2,5 órára
- ha megsült a hús leszedjük a sót a bőrről
- letöröljük szárazra
- lekenjük ecettel
- visszarakjuk a sütőbe 240 fokra annyi időre, amíg fel nem puffad a bőre 🙂