Menü tervezése

Hiába nézegetünk neten menüket, ha tele van olyan ételekkel amiket mi nem főzünk. Van aki nem eszik levest minden nap, vagy csak nem főz minden nap.

Megmutattam nektek egy heti menünket, de most úgy döntöttem inkább azt mutatom meg, hogy hogy szoktam kitalálni így mindenki a saját családjára tudja szabni.

Először is kategóriákat csináltam azokra az ételekre amiket én főzök

  • Reggeli és vacsora
    • Tojásos
    • Tejes
    • Szendvics
    • Egyéb
  • Leves
    • Híg leves (húsleves)
    • Sűrített leves (rántás vagy habarás)
    • Krémleves
    • Összetett leves (raguleves)
  • Főétel
    • Sültek
    • Rakott
    • Egytál
    • Rántott
    • Édes
    • Tészta
  • Köret
    • Főzelék
    • Zöldség
    • Gabona
    • Tejfölös saláta
    • Zöld saláta
    • Egyéb
    • Mártás
    • Savanyúság

Ezután mindegyikhez odaírtam, azokat az ételeket, amiket én szoktam készíteni. Tegyetek ti is így. Írjátok le egy papírra, hogy miket szoktatok enni.

Innen már viszonylag egyszerű a dolgunk. Kitaláljuk a koncepciót, hogy melyik étkezésnél számunkra mi a fontos. Írok erről bővebben a későbbi posztokban.

Reggeli tervezése

Leves tervezése

Főétel tervezése

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük