Bögrés csokis “piskóta” 3 perc alatt

Vannak azok a napok, amikor valahogy már korán reggel megállapítjuk, hogy ez egy 3 kávés nap lesz. 🙂 Én így hívom, mert kettőt szoktam inni csak. Szóval tudjátok az amikor mindenki nyűgös, “front van”, telihold vagy tudomisén, de vmi nagyon nem klappol. Na akkor van az, hogy az ember lánya, amikor elcsitul a gyereksereg, akkor kinyitja a hűtöt valami édesség után kutatva. De valahogy semmi nem jó, mert úgy érzed többet érdemelsz. Nyílván nem állsz neki sütni, mert örülsz, hogy élsz. Na olyankor jön ez a mikrós 3 perces csoda a kávé mellé.

De amúgy emlékszem lánykoromban vizsgaidőszakban is sokszor mentett életet.

Hozzávalók:

  • 40 g (4 lapos evőkanál) búzaliszt (BL55)
  • 1 zacskó vaníliás cukor VAGY 10 g (2 teáskanál) kristálycukor
  • 1 csapott káváskanál (3 g) sütőpor
  • 10 g (1 púpos evőkanál) instant kakaópor
  • 30 g (3 evőkanál) 2,8%-os tej
  • 10 g (1 “púpos” evőkanál) étolaj
  • 30 g étcsokoládé vagy tábla csoki, amit otthon találsz (nálam néha sport szelet, csoki nyúl vagy mikulás)

Recept:

Egy 250 ml-es bögrében összekeverjük alaposan a por állagú hozzávalókat. (liszt, cukor, sütőpor, kakaópor)

Hozzáöntjük a folyadékokat (olaj, tej).

Ismét alaposan összekeverjük egy kiskanállal a bögrében.

Végül hozzáadjuk az étcsoki pasztillákat (vagy kicsire vágott/darabolt csokit) és elkeverjük benne.

900W-on 90 másodpercre (1,5 perc) mikrohullámú sütőbe tesszük.

A mikrózás után fél percig ne nyúljunk hozzá, mert nagyon meleg.

TIPP1: Ha száraznak érzitek, akkor válasszatok magasabb keskenyebb bögrét, vagy kis idővel kevesebb ideig süssétek. Bögrénként változik a süti minősége így azt javaslom próbálgassátok, hogy nektek hogy a legjobb.

TIPP2: Vaniliafagyival még teljesebb az élvezet 🙂

Egy hozzászólás “Bögrés csokis “piskóta” 3 perc alatt” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük