Ismét egy diétás recept, csak ez esetben édesség!

Hozzávalók:
- 250 g túró (áttörve)
- 220 g zabpehelyliszt
- 50 g búzasikér
- 1 tk sütőpor
- 40 g olvasztott zsiradék (margarin, vaj, kókuszzsír)
- kb 1-1,5 dl víz
- 30 g holland kakaópor
- 15 g “negyedannyi ugyanannyi” édesítő
- szükséges mennyiségű olvasztott zsiradék (margarin, vaj, kókuszzsír)
- Esetleg lehet a masszát cukormentes tejszínnel finomítani
- 1 tojás a kenéshez
Recept:
A tészta hozzávalóit összekeverjük a víz kivételével. A vizet addig adagoljuk a tésztához, amíg egynemű rugalmas gombócot nem kapunk.

Kb 1 cm vastagra nyújtjuk.
Egy jól kenhető keveréket készítünk a zsiradékból, tejszínből az édesítővel és a kakaóporral és ezt kenjük a tésztára.
Feltekerjük és 2 cm-es darabokra vágjuk. Sütőpapíros tepsire fektetjük őket megkenjük tojással, majd 200 fokra előmelegített sütőben pirulásig sütjük, kb 20 perc alatt.

Egy hozzászólás “Kakaós csiga túróból” bejegyzéshez
A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.