
Ezt a receptet Orsi barátnőmtől kaptam, aki arról híres, hogy a konyhában nagyon nincs a helyzet magaslatán. 🙂 Szóval ha valaki a vendégeit el akarja kápráztatni az nyugodtan vágjon bele a siker nem marad el.
Hozzávalók:
Tészta:
- 160 g finomliszt
- 1 lapos teáskanál sütőpor
- 200 g kristálycukor
- 40 g Holland kakaópor
- 1 csipet só
- 125 ml tej vagy tejmenetesen növényi tej
- 5 dkg olvasztott vaj vagy tejmentesen Vénusz vajízű margarin
Leve:
- 200 g kristálycukor
- 40 g Holland kakaópor
- 3 dl forró víz
Recept:
A tészta alkotóit összekeverjük, majd egy magas falú de kis méretű tepsi aljában elterítjük egy vizes kanál segítségével.
Összekeverjük a cukrot a kakaóporral és a forró vizet ráöntve feloldjuk a cukrot, majd az egészet ráöntjük a tésztára.
Nem kell megijedni eléggé furán néz ki ilyenkor, de mire megsül addigra a tészta feljön a tetejére az alján pedig sűrű csokiöntet képződik.
200 oC-os sütőben kb. 20-30 perc alatt megsütjük.
Nem kell szárazra sütni. Ha feljön a tészta a tetejére, akkor vegyük is ki.
Kanállal tányérra halmozzuk (az alján van a szósz tehát, amikor kivesszük fejre kell fordítani)
Még melegen vanília fagyival tálaljuk. Friss gyümölcsöt vagy gyümölcsöntetet, lekvárt is tehetünk a tetejére.
TIPP: Előre el tudjuk készíteni, majd a vendégek érkezésekor már csak meg kell sütni és tálalni.
TIPP 2: Másnap is tökéletes mikróban megmelegítve 30 mp alatt
2 hozzászólás “Saját levében sült csokitorta” bejegyzéshez
A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.