Prézli, Puffancs, Pampus, Bodag, Vőnekvaló

Nem is olyan régen végeztem egy kis közvéleménykutatást, hogy ki hogy hívja a panírozás után megmaradt tojásból és zsemlemorzsából készült maradékot kisütve.

Hát legnagyobb meglepetésemre rengeteg válasz érkezett. Tényleg nem számítottam ennyi variációra. Lássuk mik is voltak a válaszok a teljesség igénye nélkül:

Prézli, Puffancs, Pampus, Bodag, Egér, Bunda, Pampuska, Pacsni, Rántott semmi, Vakhal, Pufi, Huncutka, Kenyér, Sárgahusi, Szakácsnőhusa, Malac, Papucs, Pampalini, Lapóka, Pityu, Lábatlan tik, Pacsi, Panni, Kukac, Ösember lepény, Törmönmorma, Vőnekvaló, Fufnyak, Prézlipogácsa, Vakarék, Húsízű, Tojásos valami, Kaparék, Zeppelin, Páncél, Rágcsány, Egybebunda, Csöszmölék, Panírgombóc, Panírpogácsa, Húsnélküli, Pogácsa, Pofézni, Gezemice lángos, Lapóka, Vakcsibe, Mackó kenyér, Műhús, Öregasszony, Pánkó, Huncutka, Galamb, Ördögbocskor, Vakhal, Pipi sütemény, Pufika, Bodega, Szakácsnérésze…..

Na de a legérdekesebb, hogy sokan kidobják. Na aminek ennyi neve van az megérdemli, hogy szánjak rá pár szót. Hátha több tojásmaradék kerül az asztalra. 🙂

Hozzávalók:

  • Panírozásból megmaradt tojás
  • Zsemlemorzsa
  • Fűszerek
  • Tejföl
  • Trappista sajt

Recept:

A maradék tojásba teszünk egy kevés tejfölt és reszelt trappista sajtot.

Sózzuk, borsozzuk és ízlés szerint fűszerezzük. Legfinomabb, ha friss fűszernövény kerül bele. Nálam ma bazsalikom volt. 🙂

Ebbe a keverékbe keverjük a zsemlemorzsát addig, amíg egy sűrű, formázható masszát nem kapunk.

Megformázzuk és olajban kisütjük.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük