Zabpelyhes tojáslepény

20190529_090544.jpg

A terhességi diabétesz diéta miatt előtérbe kerültek számomra új receptek és hozzávalók. Ezt leginkább egy internetes ismerősnek és talán elmondhatom, hogy barátnőnek köszönhetem leginkább. Szóval Ildikó köszi a sok segítséget megosztom a nagyközönséggel pár receptedet!

Elsőként a reggeliként leginkább bevált dolgot mutatnám be. Kenyerek nekem nem váltak be reggel ahogy sok sorstársnak sem ahogy észrevettem. Nekem 25 g CH van reggelire megadva így ennek megfelelő mennyiséggel írom a receptet egy adagra.  (Kölln finomszemű zabpehellyel számoltam. 56 g CH/100g)

Hozzávalók egy adagra:

  • 45 g zabpehely
  • 1 dl víz
  • 1 tojás
  • ízlés szerint bármilyen fűszer

A zabpelyhet a vízbe beáztatjuk és 10 percig állni hagyjuk. Belekeverjük a sót és a tojást. 

Olajjal vékonyan kikent teflonos serpenyőben sütjük. Megpirítjuk az egyik oldalát, majd amikor már az egész átmelegedett és nem folyik a közepe sem, akkor megfordítjuk és a másik felét is megsütjük.

TIPP: Forró olajban is lehet sütni. Számomra úgy ízben elég jól helyettesíti a bundás kenyeret.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük