Menü tervezése – A köret

A menüs sorozat utolsó része a köret tárgyalása. Itt én 6 főbb csoportot különböztettem meg

Köret csoportosítása:
  • Főzelékek
  • Zöldség köretek
  • Gabonából készített köretek
  • Saláták és savanyúságok
  • Mártások és szószok
  • Egyéb
FőzelékekZöldség köretekGabonából készíthető köretek
BabfőzelékSültkrumpliFetás cukkinis bulgur
BorsófőzelékKrumplipüréHagymás jázmin rizs
KrumplifőzelékHagymás törtkrumpliRizi-bizi
FinomfőzelékVajon párolt zöldségKukoricás rizs
LencsefőzelékTócsniKuszkusz
TökfőzelékPetrezselymes krumpliKöles
ZöldbabfőzelékPárolt káposztaQuinoa
SpenótBurgonyaropogósHajdina
Paradicsomos káposztaGersli
Amaránt
Saláták és savanyúságokEgyébMártások/szószok
GörögsalátaZsemlegombócKapormártás
ParadicsomsalátaNokedliParadicsommártás
UborkasalátaTarhonyaFokhagymamártás
TésztasalátaPuliszkaSóskamártás
KrumplisalátaHevekénédliGyümölcsmártás
FranciasalátaZabnokedliGombamártás
Káposztasaláta
Savanyú uborka
Kovászos uborka
Vegyes savanyúság
Fejes saláta édes öntettel

Természetesen sokmindent fel lehetne még sorolni, de remélem ha megnézitek a táblázatot ötletet ad, hogy változatosan tudjatok köretet kínálni a főételek mellé.

Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess FB-on. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/kalcirecept