Kinder Bueno

20161226_222625_1.jpg

A receptet még egyetemista koromban kaptam egy barátnőmtől. Nem tudom neki honnan van, de mi azóta is sokszor sütjük. Tejmentesen is szuperül megvalósítható és senki meg nem mondja róla. 🙂

Hozzávalók:

Tészta:

  • 6 tojás fehérje
  • 6 ek cukor
  • 2 ek liszt
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • fél csomag sütőpor
  • 1 ek étolaj
  • 100 g durvára tört dió
  • nutella

Krém:

  • fél liter tej (mandulatejjel is isteni)
  • 6 tojás sárgája
  • 1 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
  • 3 ek liszt
  • 150 g cukor
  • 100 g étcsokoládé (tejmentességet itt is nézzük meg ha kell)
  • 250 g margarin (Vénusz margarin tejmentesen)
  • 100 g porcukor

Egyéb rétegekhez:

  • szögletes háztartási keksz
  • tej (mandulatej)
  • rumaroma
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl tejszínhab (tejmentesen: Meggle patisserie decor, ami Metroban és Auchanban kapható)

 Elkészítés:

A tésztához a tojásfehérjéket a cukorral habosra verjük robotgéppel. Belekeverjük a lisztet, a zsemlemorzsát, a sütőport és az olajat. Sütőpapírral bélelt tepsiben elterítjük, majd megszórjuk durvára tört dióval.

Előmelegített 180 fokos sütőben alul felül sütésen 20-30 perc alatt megsütjük. Átrakjuk egy olyan tálra, amin majd fel tudjuk vágni a kész süteményt.

Még langyosan megkenjük a tésztát nutellával. 

A krémhez a tojássárgáját a liszttel, a pudingporral, a cukorral és a tejjel csomómentesre keverjük. Az egészet folyamatos keverés (robotgép) mellett lassú tűzön sűrűre főzzük.

Kétfelé vesszük a megfőtt krémet.

Az egyik felébe belekeverjük még forrón az olvasztott étcsokoládét. Mindkét krémet alaposan kihűtjük. Ha langyos marad akkor a margarin felolvad és tönkreteszi a krémet!

A margarint elfelezzük. Az egyik részét a csokoládés, a másik részét a vaníliás krémbe tesszük. Robotgéppel felhabosítjuk őket külön külön.

A kekszekből a szükséges mennyiséget (annyit, ami lefedi a tepsink méretét, amiben a tésztát sütöttük) beáztatjuk vaníliás cukros rumos tejbe. 

A tejszínhabot a vaníliás cukorral kemény habbá verjük. A tejmentes tejszínhabnál nem rakunk cukrot, mert magában is édes. 

Sütemény összeállítása:

  • A tészta a nutellával megkenve
  • Vaníliás krém
  • Egy sor rumos tejbe áztatott keksz
  • Csokoládés krém
  • Tejszínhab

Pár órára hűtőbe helyezzük, hogy megdermedjen a krém.

Ha kihűlt, akkor óvatosan felszeleteljük.

2 hozzászólás “Kinder Bueno” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük