Palacsinta alaprecept

psx_20190623_155714.jpg

Hát igen senki sem tökéletes. Palacsintát sütni egészen sokáig nem tudtam.. Nekem a kelt tészták mennek. 🙂 A palacsinta tészta állagát sosem sikerült eltalálni.

Most anyukámmal kidolgoztunk egy nekem való receptet. Én maradok ennél most egy darabig.

Ha mégis valami gyorsabbra vágysz próbáld ki a gofri receptemet

Hozzávalók kb 10 db-hoz:

  • 2 db M-es tojás
  • 3 dl tej
  • 160 g liszt
  • 1 evőkanál (15 g) olaj
  • 1 csipet só
  • 1 teáskanál (5 g) cukor

Recept:

A tojást a kb fele mennyiségű tejjel elkavarom, majd hozzáadom az olajat, sót, cukrot.

Hozzákeverem a lisztet úgy, hogy csomómentes legyen.

Pár perccig állni hagyom, majd hozzáadom a maradék tejet is.

10 percig állni hagyom így is.

Liszt minőségétől függően lehet, hogy egy pici tejet még kíván a tészta. Ha nem tudod jó vékonyra teríteni sütés közben adagolj még pici tejet a masszához. Sütés közben is lehet kíván pici tejet ahogy sűrűsödik.

Az én indukciós lapomon hagyományos vas palacsintasütővel 6,5-es fokozaton sütöm.

Minden palacsinta alá pici olajat teszek.

TIPP: Kicsit izgalmasabbá tehetjük a palacsintát és a sütés se olyan unalmas, ha egy kevés tésztába holland kakaóport keverünk és amíg a palacsinta első oldal megsül, addig mintát rajzolunk bele bármilyen eszközzel amivel pl a mézeskalácsot is mintázzuk (zacskó kivágott csücsökkel). Utána megfordítva a mintás oldalt is készre sütjük.

Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess FB-on. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/kalcirecept

2 hozzászólás “Palacsinta alaprecept” bejegyzéshez

  1. Hatalmas ötlet! 🙂 ezt kipróbálom! Szeretem a receptjeidet!

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.