Palacsinta alaprecept

psx_20190623_155714.jpg

Hát igen senki sem tökéletes. Palacsintát sütni egészen sokáig nem tudtam.. Nekem a kelt tészták mennek. 🙂 A palacsinta tészta állagát sosem sikerült eltalálni.

Most anyukámmal kidolgoztunk egy nekem való receptet. Én maradok ennél most egy darabig.

Ha mégis valami gyorsabbra vágysz próbáld ki a gofri receptemet

Hozzávalók kb 25 db-hoz:

  • 4 db M-es tojás
  • 6,5 dl tej
  • 300 g liszt
  • 2 evőkanál (30 g) olaj
  • 1 csipet só
  • 2 teáskanál (10 g) cukor

Recept:

A tojást a kb fele mennyiségű (3 dl) tejjel elkavarjuk, majd hozzáadjuk az olajat, sót, cukrot.

Hozzákeverjük a lisztet úgy, hogy csomómentes legyen.

Pár percig állni hagyjuk, majd hozzáadjuk a maradék tejet (3,5 dl) is.

10 percig állni hagyjuk így is, hogy a liszt megszívja magát a folyadékkal.

Liszt minőségétől függően lehet, hogy egy pici tejet még kíván a tészta. Ha nem tudod jó vékonyra teríteni sütés közben adagolj még pici tejet a masszához. Sütés közben is lehet kíván pici tejet ahogy sűrűsödik.

Az én indukciós lapomon (10 fokozatú) hagyományos vas palacsintasütővel 6,5-es fokozaton sütöm.

Minden palacsinta alá pici olajat teszek.

TIPP: Kicsit izgalmasabbá tehetjük a palacsintát és a sütés se olyan unalmas, ha egy kevés tésztába holland kakaóport keverünk és amíg a palacsinta első oldal megsül, addig mintát rajzolunk bele bármilyen eszközzel amivel pl a mézeskalácsot is mintázzuk (zacskó kivágott csücsökkel). Utána megfordítva a mintás oldalt is készre sütjük.

Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess FB-on. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/kalcirecept

2 hozzászólás “Palacsinta alaprecept” bejegyzéshez

  1. Hatalmas ötlet! 🙂 ezt kipróbálom! Szeretem a receptjeidet!

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.