Vaníliás diós hókifli

Tipikus karácsonyi édességek egyike a hókifli. Megosztom veletek az én kedvencemet. Egyszerű és gyors finomság az ünnepi asztalra a MINI BEJGLI-k mellé.

20161215_112103_1.jpg

Hozzávalók (kb 80-90 db hókifli )

Tésztához:
  • 300 g liszt
  • 2 lapos teáskanál sütőpor
  • 80 g porcukor
  • 1 tojás
  • 200 g lágy vaj vagy margarin
  • 100 g őrölt dió
Forgatáshoz:
  • 120 g porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor

Recept:

A hozzávalókat egy tálba mérjük és alaposan összedolgozzuk.

TIPP: A robotgép dagasztó spiráljával nagyon gyorsan össze lehet keverni

7-10 g-os golyókat szakítunk a tésztából.

Egyesével ceruza vastagságú kis rudakat formázunk belőlük, majd a végüket kissé elvékonyítva és meggörbítve kifliket formázunk belőle.

A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk egymástól kb 1 cm távolságra, mert megnőnek. (kb. 30 db fér egy tepsire)

Sütőt előmelegítjük 180 °C-ra és kb 15-18 perc alatt sészre sütjük, de inább azt írom, hogy addig, amíg picit megpirul a vége.

Sütés után a kifliket kissé hűlni hagyjuk, de még langyosan az előkészített porcukros keverékbe forgatjuk.

TIPP: Ha túl hamar rakjuk a cukorba, akkor megolvad, ha hidegen akkor nem tapad rá elég cukor. 

Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess FB-on. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/kalcirecept