Vaníliás diós hókifli

20161215_112103_1.jpg

Tésztához:

  • 300 g liszt
  • 2 lapos teáskanál sütőpor
  • 80 g porcukor
  • 1 tojás
  • 200 g lágy vaj vagy margarin
  • 100 g őrölt dió

Forgatáshoz:

  • 120 g porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor

A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk. (A robotgép dagasztó spiráljával dolgoztam)

7-10 g-os golyókat szakítunk a tésztából 

Egyesével ceruza vastagságú kifliket formázunk belőle (végeit kicsit elvékonyítjuk).

A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk (kb. 30 db fér egy tepsire)

Sütőt előmelegítjük 180 °C-ra és 15-18 perc alatt sészre sütjük. (Én megvártam míg kicsit pirulni kezd a vége)

Sütés után a kifliket kissé hűlni hagyjuk, de még langyosan az előkészített porcukros keverékbe forgatjuk. Ha túl hamar rakjuk a cukorba, akkor megolvad, ha hidegen akkor nem tapad rá elég cukor. 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük