Sütőtök krémleves

  • 1 kg nyers sütőtök
  • 1 nagy krumpli
  • 1 közepes alma
  • 1 közepes hagyma
  • olaj
  • 3 ek méz
  • 1,2 l víz
  • 2 db Knorr házias zöldséges levesalap (vagy 2 db zöldségleves kocka, vagy ízlés szerint só esetleg Vegeta)
  • bors
  • 1 dl tejszín (tejmentesen cocomas kókuszkrém)
20161107_102512.jpg

190 fokon 45-50 perc alatt puhára sütjük a sütőtököt.

Amíg sül, az olajon puhára pároljuk a felaprított hagymát. Amikor már megpuhult és átlátszó, ráteszünk 3 ek mézet és kicsit karamellizáljuk

20161107_103054.jpg

Felöntjük 1,2 l vízzel, amibe beletesszük a meghámozott, kockára vágott krumplit és almát és közepes lángon puhára főzzük.

20161107_103434.jpg

Amikor már puha a krumpli, a levesbe tesszük a sült tök kikapart húsát.

20161107_105710.jpg

Botmixerrel krémesre pürésítjük ízesítjük a borssal majd az egészet lágyítjuk kb 1 dl tejszínnel.

Lehet még jobban igazítani az ízeken (ízléstől függően lehet édesebbre mézzel, vagy pikánsabbra narancslével, vagy kis citromlével esetleg szerecsendióval). Pirított tökmaggal és ha van akkor tökmagolajjal tálaljuk.

Nagyon finom TÖK ZSEMLE pirítóssal is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük