Tojásleves

Egy örök klasszikus. 🙂 Nagyon gyors és egyszerű. Persze sokan nem szeretik, mert “menzás”, de szerintem érdemes neki egy esélyt adni.

Hozzávalók:

  • 2 púpos ek liszt (50g)
  • szükséges mennyiségű olaj (60 g)
  • 1 kis fej vöröshagyma (50 g)
  • 2 kk pirospaprika
  • 1,5 liter víz
  • 3 tk vegeta
  • 1 tk só
  • 1 ek ecet
  • 4 tojás

Recept:

Az olajat felmelegítjük, beletesszük a lisztet, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és együtt pirítjuk addig amíg világosbarna nem lesz a liszt.

Ha megpirult, akkor hozzáadjuk az apróra vágott a pirospaprikát

Felöntjük a vízzel, sózzuk, ízesítjük

Ha felforrt, akkor beleöntjük a feltört tojásokat és csak finoman egyet kavarunk rajta. Ha megfőtt a tojások sárgája, akkor belekeverünk egy evőkanál ecetet.

Pirított kenyér kockákkal tálaljuk

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük