Lencseleves

Hozzávalók:

  • 250 g száraz lencse
  • 2 liter víz
  • 1 kis fej hagyma fele
  • 2 púpos kiskanál ételízesítő (10 g)
  • 1 teáskanál (5 g) só
  • 2 szál sárgarépa
  • kevés valamilyen füstölt hús
  • pici mustár
  • 3 ek olaj (30 g)
  • 20 g liszt (1 púpos evőkanál)
  • 1 kis fej hagyma másik fele
  • 5 g pirospaprika (1 teáskanál)

Tésztához:

  • 50 g víz
  • kávéskanál só
  • 100 g liszt
  • 1 közepes méretű tojás

Recept:

A lencsét néhány órára beáztatjuk vízbe.

Ha kicsit megszívta magát lemossuk és egy fazékba tesszük a lencsét.

Fél hagymát, a karikára vágott répát és a füstölt húst is beledobjuk, felöntjük vízzel. Ételízesítővel, sóval és mustárral ízesítjük.

Addig főzzük amíg a lencse és a répa meg nem puhul.

Ez idő alatt az olajból és a lisztből világos zsemleszínű hagymás pirospaprikás rántást készítünk. (Az apróra vágott hagymát már a pirulás megkezdődésekor belerakjuk, a pirospaprikát csak akkor ha már kész a rántás)

Ha megfőttek a zöldségek, akkor berántjuk a levest.

Ekkor egy tojásból és lisztből galuskát készítünk, majd egy kanál és kés segítségével beleszaggatjuk a levesbe.

Hagyjuk, hogy felforrjon újra a leves és ha a galuska megfőtt már tálalhatjuk is.

Tejföllel tálaljuk

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük