Vizes zsemle kukoricadarával szórva

Az egyik kedvenc kelt tésztás csoportomban jött szembe egy vegán kukoricadarás buci recept velem, ami inspirálta ezt a zsemlét. Gyerekeknek tetszett nagyon úgyhogy valószínüleg sokszor fog készülni.

Hozzávalók 8 db zsemléhez:

  • fél kg (500 g) búzafinomliszt (BL55)
  • 2,75 dl (275 g) víz
  • 25 g (fél kocka) élesztő
  • 30 g étolaj
  • 1 teáskanál (5 g) cukor
  • 2 kiskanál (10 g) só
  • olaj a kenéshez
  • kukoricadara a szóráshoz

A lisztbe belekeverjük a sót a közepébe mélyedést készítünk, ahova belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot és beleöntjük a langyos vizet, majd az olajat is.

Alaposan kidagasztjuk a tésztát, majd 20 percig kelesztjük.

Ha megkelt 8 db-ra vágjuk (kb 100 g/db) és megformázzuk őket zsemlének

Sütőpapíros tepsibe rakjuk őket, megkenjük olajjal a tetejüket és megszórjuk kukoricadarával.

Letakarva kb 3 szorosára kelesztjük őket.

Közben előmelegítjük a sütőt 180 fokra úgy, hogy egy edényben vizet rakunk a sütő aljába, hogy együtt melegedjenek. Forró sütőbe tolva a megkelt zsemlék kb 25 perc alatt szép világosbarnára sülnek.

Rácsra szedve hagyjuk hűlni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük