Mini fahéjas csiga

Ez egy olyan recept, ami szájhagyomány útján került a birtokomba. Fiaim edzésén egy anyuka küldte a kisfiával, hogy edzés után kínálja meg a társait. A gyerekeknek és nekem is nagyon ízlett így elkértem a receptet. Nagyon jó kis vendégváró, ami nagyon hamar megvan és nem igényel különösebb konyhai tudást. Próbáljátok ki ti is. Nem fogtok csalódni.

Hozzávalók: (kb 32 db mini csigához)

  • 25 dkg (250 g) túró
  • 10 dkg (100 g) porcukor
  • 50 g olaj
  • 0,5 dl (50 g) tej
  • 25 dkg (250 g) búzafinomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Recept:

Hozzávalókat összekeverjük és összegyúrjuk egy tésztává.

4 egyforma részre osztjuk. Egyesével kb kistányér méretűre nyújtjuk őket (egészen vékonyra)

Megszórjuk őket vékonyan fahéjjal vagy holland kakaóporral.

Feltekerjük, majd kb 1 cm-es karikákat vágunk belőle.

Sütőpapíros tepsire rakjuk őket.

Alul-felül sütésen előmelegített sütőben 180 fokon kb 15-20 perc alatt megsütjük őket.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük