Főzött só-liszt gyurma

Több receptet kipróbáltam. Volt, ami ragadt, volt ami porlott, de ez nagyon szuper szerintem. Sok neves gyurma nincs ilyen szuper és biztosan nem lesz baja a gyereknek, ha esetleg mégis megeszi! Nálunk több kiló landolt már belőle az oviban is. Nagy sikere volt 🙂

Fontos megjegyeznem, hogy ne akarjunk egyszerre dupla adagot főzni, mert nem fog tudni átmelegedni a keverék és ragadós lesz!

Érdekel még több kreatív recept, akkor kattints ide NEM EHETŐ RECEPTEK

Hozzávalók (600 g gyurma):
  • 200 g BL55 búzafinomliszt
  • 100 g konyhasó
  • 3 dl víz
  • 1 ek étolaj
  • 1 teáskanál citromsav (tartósít)
  • ételfesték vagy bolero italpor
Recept:

Az alapanyagokat összekeverjük, majd színezzük. Egy folyós, de sűrű masszát kell kapjunk.

20161102_141045.jpg

Kézi robotgéppel alacsony fokozaton, közepes lángon keverve annyi ideig főzzük, amíg el nem válik az edény falától és már a robotgép elkezdi “eldobálni” a darabokat. Ha nem főzzük elég ideig, akkor ragadós lesz a végeredmény.

20161102_141657.jpg

Még melegen jól átgyúrjuk. kihűlés közben is többször gyúrjuk át!

Kihűlés után zacskóba csomagoljuk. Hetekig eláll hűtés nélkül is.

Igazából nekünk előbb szárad ki, mint hogy bármi más baja legyen.

Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess FB-on. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/kalcirecept