Vegyes savanyúság

Egy régi családi receptet hoztam ma nektek. Nagyon egyszerű, de nagyon finom. Gyorsan elkészíthető akár egy ebéd mellé. Akik ott voltak a lakodalmunkban azok kóstolhatták. 🙂

  • 500 g édeskáposzta
  • 200 g uborka
  • 200 g paprika
  • 100 g vöröshagyma
  • 60 g kristálycukor
  • 30 g só
  • 40 g 20%-os ecet

A zöldségeket ízlés szerint összedaraboljuk, kockázzuk, csíkozzuk. Ez rátok van bízva.

Természetesen a mennyiségeket és a zöldségeket is variálhatjátok, de a teljes zöldség mennyiség mindig 1 kg legyen.

Erre szórjuk a cukrot, a sót és ráöntjük az ecetet.

Addig hagyjuk állni , amíg a zöldségek által engedett lé fel nem oldja a kristálycukrot.

Minél többet áll annál jobban összeérnek az ízek.

Tartósítószer hozzáadásával befőttes üvegben eltárolható.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük