Karfiolleves

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kisebb fej karfiol
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 kiskanál pirospaprika
  • 1 evőkanál liszt
  • bors
  • petrezselyemzöld

Galuskához:

  • 1 tojás
  • 50 g víz
  • 100 g liszt

Elkészítés:

Először az apróra vágott hagymát olajon megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt répát és ezt is pároljuk pár percig.

Ezután megszórjuk liszttel és a pirospaprikával. 

Belerakjuk a rózsáira szedett karfiolt, majd sózzuk, borsozzuk.

Felöntjük bőven vízzel. Ha minden megfőtt, akkor apróra vágott petrezselyem zölddel meghintjük.

Legvégén  galuskát készítünk bele. Nokedli szaggatóval vagy egy kanálról kés segítségével beleszaggatjuk.