
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kisebb fej karfiol
- 2 szál sárgarépa
- 2 kiskanál pirospaprika
- 1 evőkanál liszt
- só
- bors
- petrezselyemzöld
Galuskához:
- 1 tojás
- 50 g víz
- 100 g liszt
- só
Elkészítés:
Először az apróra vágott hagymát olajon megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt répát és ezt is pároljuk pár percig.
Ezután megszórjuk liszttel és a pirospaprikával.
Belerakjuk a rózsáira szedett karfiolt, majd sózzuk, borsozzuk.
Felöntjük bőven vízzel. Ha minden megfőtt, akkor apróra vágott petrezselyem zölddel meghintjük.
Legvégén galuskát készítünk bele. Nokedli szaggatóval vagy egy kanálról kés segítségével beleszaggatjuk.