Karfiolleves

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kisebb fej karfiol
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 kiskanál pirospaprika
  • 1 evőkanál liszt
  • bors
  • petrezselyemzöld

Galuskához:

  • 1 tojás
  • 50 g víz
  • 100 g liszt

Elkészítés:

Először az apróra vágott hagymát olajon megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt répát és ezt is pároljuk pár percig.

Ezután megszórjuk liszttel és a pirospaprikával. 

Belerakjuk a rózsáira szedett karfiolt, majd sózzuk, borsozzuk.

Felöntjük bőven vízzel. Ha minden megfőtt, akkor apróra vágott petrezselyem zölddel meghintjük.

Legvégén  galuskát készítünk bele. Nokedli szaggatóval vagy egy kanálról kés segítségével beleszaggatjuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük