Pupusas sütőben sütve

Olvadt sajt na meg a magunk gyúrta tészta garantálja, hogy ez a melegszendvics az egész család kedvence lesz. A legjobb, hogy még élesztő se kell hozzá és nagyon gyorsan elkészül.

Ez az az étel, amit amikor először kipróbáltam nem ízlett, mert akár milyen szenesre sütöttem a külsejét nem sült át a széle. Nyers lisztes íze volt.

Akkor elhatároztam, hogy legközelebb berakom a sütőbe. Hát megtettem és így már isteni lett. Nagyon kiadós étel a nap bármelyik étkezésére! Ráadásul magunkkal is tudjuk vinni bárhova 🙂

Hozzávalók 6 adag tésztához:

  • 300 g búzafinomliszt (BL55)
  • 1 csapott teáskanál sütőpor
  • 1 csapott teáskanál só
  • 50 ml étolaj
  • 120 ml víz

A töltelékhez:

Megtölthetjük szinte bármivel, amit a hűtőben találunk. Én most minimálisra vettem a töltelék összetételét, de így is finom.

  • 100 g trappista sajt (reszelt) – A fiúknak pékmester sajttal, mert tejmentesen esznek 🙂
  • 2 evőkanál gépsonka (kockázott)

De sokminden más is lehet:

  • hagyma (apróra vágva)
  • tejföl
  • majonéz
  • torma
  • ketchup
  • kolbász
  • főtt sonka…

Recept:

A tészta hozzávalóit egy tálban jól összegyúrjuk. Hagyjuk picit pihenni. A sonkát és a hagymát apróra daraboljuk. A sajtot lereszeljük. Egy tálba tesszük a hozzávalókat és jól összekeverjük. A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk(kb 80g), kerekre kinyújtjuk, teszünk bele 1 púpos evőkanálnyit a töltelékből. 

A széleit összecsípjük.

Kicsit lapítjuk még azelőtt, hogy a végét bezárnánk, hogy ki tudjon jönni a levegő. Majd bezárjuk a végeit is és alaposan lelapítjuk.

Egy teflon serpenyőben (olaj nem kell hozzá) pár perc alatt kicsit megsütjük előbb az egyik majd a másik oldalát is.

Majd tepsibe pakoljuk és 200 oC-on előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük.

6 hozzászólás “Pupusas sütőben sütve” bejegyzéshez

  1. Szia! Azt szeretném megkérdezni, hogy vajjal vagy zsírral lehet-e készíteni a tésztáját?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük