Gombaleves

Hozzávalók:

  • 100 g szalonna
  • 50 g hagyma
  • 10 g olaj
  • 150 g sárgarépa (3 szál)
  • 250 g gomba
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 liter víz
  • só bors
  • petrezselyemzöld
  • tejföl

Tésztához:

  • 1 tojás
  • 50 g víz
  • 100 g liszt

Recept:

Az apró kockákra vágott szalonnát és a hagymát kevés olajon megpirítjuk. Beledobjuk a karikákra vágott répát és így is sütjük pár percig.

Beledobjuk a szeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk. Ha elfőtte a kiengedett levét, akkor megszórjuk liszttel. Így is sütjük egy percig, majd meghintjük a petrezselyemmel és felöntjük vízzel.

Ízlés szerint teszünk még bele sót . Ha megfőtt a répa, akkor készítünk bele egy galuska tésztát és kanálról egy kés segítségével beleszaggatjuk.

Tejföllel tálaljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük