Gombaleves

gombaleves

Egyik nagy családi kedvencünk ez a füstölt szalonnás gombaleves.

Többi LEVES a honlapon itt elérhető.

Hozzávalók:

  • 100 g szalonna
  • 50 g hagyma
  • 10 g olaj
  • 150 g sárgarépa (3 szál)
  • 250 g gomba
  • 1 evőkanál (15 g) liszt
  • 2 liter víz
  • bors
  • egy kis csokor petrezselyemzöld
  • 50 g tejföl
Tésztához:
  • 1 tojás
  • 50 g víz
  • 100 g liszt

Recept:

Az apró kockákra vágott szalonnát és a hagymát kevés olajon megpirítjuk. Beledobjuk a karikákra vágott répát és így is sütjük pár percig.

Beledobjuk a szeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk. Ha elfőtte a kiengedett levét, akkor megszórjuk liszttel. Így is sütjük egy percig, majd meghintjük a petrezselyemmel és felöntjük vízzel.

Ízlés szerint teszünk még bele sót és belerakjuk a tejfölt is. A tejfölt érdemes egy kis forró levessel kikeverni, hogy ne maradjon csomós a levesben.

Ha megfőtt a répa, akkor készítünk bele egy galuska tésztát és kanálról egy kés segítségével beleszaggatjuk.

A gombaleves-t tejföllel tálaljuk.

Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess FB-on. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/kalcirecept