Krumplis tészta

Szerintem ez az az egyik étel, amit a legtöbb ember szeret és minimális hozzávalóból összedobható. Jó kis kovászos vagy savanyú uborkával az igazi. De ha mindenhez még tészta is házi az már maga a mennyország.

Hozzávalók:
  • 500 g krumpli
  • 100 g hagyma
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • kb 3-4 dl víz
  • olaj vagy zsír
  • bors
Tésztához:
  • 200 g liszt
  • 2 db tojás
Recept:

Legelőször elkészítjük a házi tésztát, mert állnia kell, hogy jó legyen. Erről bővebben itt olvashatsz HÁZI TÉSZTA KÉSZÍTÉSE

A hagymát apró kockákra vágjuk és olajon vagy zsíron megpirítjuk. Ha szépen üveges lett, akkor lehúzzuk a tűzről és megszórjuk a pirospaprikával.

A krumplit meghámozzuk és fél centis karikákra szeljük. A szeleteket úgy daraboljuk, hogy kb 1* 1 cm-es négyzeteket kapjunk. Ez azért jó, mert hamar megfől a krumpli és átjárja a pörköltalap íze.

Rádobjuk a hagymára az összevágott krumplit és felöntjük annyi vízzel ami éppen ellepi a krumplit. Sózzuk, borsozzuk.

Így főzzük fedő nélkül addig, amíg a krumpli meg nem fől. Menet közben kóstoljuk, hogy elég sós-e.

Ha megfőtt, akkor krumplitörővel összetörjük.

Ebbe keverjük a megfőtt tésztát. Így együtt még igyekszünk kicsit átpirítani az egészet a serpenyőben.

Ízlés szerint tehetünk rá pirított kolbász chipset.

Savanyú vagy KOVÁSZOS UBORKÁVAL tálaljuk.

Egy hozzászólás “Krumplis tészta” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük