Tökéletes forrócsoki

A tökéletes krémes, sűrű forrócsoki receptje mindig is izgatott nagyon. Ma elkészítettem az én verziómat. Nem panaszkodott senki 🙂

Hozzávalók 2 nagyobb adaghoz:
  • 4 dl tej 
  • 90 g habtejszín
  • 60 g étcsokoládé
  • 30 g cukrozatlan kakaópor
  • 15 g étkezési keményítő
  • 80 g cukor
  • csipet só
Recept:

Egy lábasba kimérjük a tejet, és a tejszínt beletördeljük a csokoládét és elkezdjük melegíteni.

Míg a tej felforrósodik, egy kis tálkában összekeverjük a keményítőt és a kakaóport a cukorral és a sóval.

A keveréket óvatosan a forró csokoládés tejhez adagoljuk kanalanként, közben kézi habverővel folyamatosan keverjük, hogy csomómentes legyen.

Újra felforrósítjuk, és addig melegítjük, folyamatos keverés mellett, míg a keményítő szépen besűríti a forró csokoládénkat.

Forrón bögrékbe öntjük, tejszínhabbal és reszelt csokoládéval vagy cukorkával díszítjük.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük