Májgombóc (levesbetét)

Hozzávalók:
  • 0.5 kg csirkemáj
  • petrezselyemzöld
  • ~ 150 g liszt
  • 1 tojás
  • bors
Recept:

A csirkemájat “lekaparjuk” egy késsel.

Hozzákeverjük a tojást, az apróra vágott petrezselyemzöldet, a sót, borsot és adunk hozzá annyi lisztet, hogy nokedli tészta sűrűségű legyen. 

Forró sós vízbe szaggatjuk.

Evőkanálból késsel is lehet szaggatni, de akár nokedliszaggatóval is készíthetjük attól függően mekkora méretet szeretünk.

Miután feljött a víz tetejére még 5-10 percig főzzük.

Levesbetétként tálaljuk húslevesbe.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük