Tócsni tekercs

Csoportomban osztotta meg valaki ezt a receptet. Nagyon megtetszett ezért elkészítettem és most megírom nektek a saját verziómat. Tökéletes reggelire vagy vacsorára is.

Hozzávalók:
  • 2 közepes méretű krumpli
  • 1 szál sárgarépa
  • 2 tojás
  • 50 g reszelt trappista sajt
  • 50 g apróra vágott vöröshagyma
  • kb 100 g liszt (krumpli függő a mennyiség)
  • apróra vágott petrezselyem
  • bors
Töltelék:
  • tejföl
  • reszelt sajt
  • apróra vágott sonkás felvágott
Recept:

A krumplit és a répát meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük.

Belekeverjük a többi hozzávalót.

A masszát egy sütőpapírral bélelt tepsire terítjük úgy, hogy kb 1-1,5 cm vastag legyen a magassága.

180 fokon alul felül sütéssel kb. 20-25 perc alatt megsütjük. Még melegen megkenjük tejföllel és megszórjuk sonkás felvágottal.

A sütőpapírról óvatosan lehúzva a lepényt feltekerjük és visszatoljuk a sütőbe 5 percre.

Ha kicsit kihűlt felszeleteljük. Teljesen kihűlve lehet a legjobban szeletelni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük