Zabnokedli

Nagyon jó alternatíva a hagyományos fehér búzalisztes verzió helyett. Nincs különösebb mellékíze és mégis lassú felszívódású.

Hozzávalók:
  • 100 g zabpehelyliszt
  • 1 tojás
  • kb 100 g víz
Recept:

A lisztet egy tálba rakjuk, megsózzuk.

Feltörünk egy tojást úgy, hogy mérjük a beltartalmának tömegét, majd 150 g-ra kiegészítjük vízzel.

Összekeverjük a tojásos vízzel a lisztet (ez egy híg massza lesz) és fél órát állni hagyjuk.

A fél óra alatt a zabpehelyliszt felszívja a vizet és nokedli sűrűségűvé válik.

Sós, forró, lobogó vízbe szaggatjuk.

Amikor feljöttek a víz tetejére még kb 2 percig forraljuk, majd szűrjük.

Ugyan úgy fogyasztjuk, mint a fehér búzalisztes verziót.

Egy hozzászólás “Zabnokedli” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük