Bismarck fánk (pudinggal töltött)

Ez az a bizonyos pudinggal töltött csokimázas fánk, amit nem lehet úgy megenni, hogy a fejed búbjáig ne legyél csokis.

Hozzávalók: (6 db 10 cm hosszú és 4 cm széles fánkhoz)
Fánkhoz:
  • 250 g liszt
  • 1 csipet só
  • 25 g cukor
  • 12 g friss élesztő
  • 1,5 dl tej
  • 1 db tojássárgája
  • 25 g vaj
Töltelékhez:
  • 1 csomag kakaós vagy vaníliás pudingpor
  • 4 evőkanál cukor
  • 0,5 l tej
  • 25 g vaj
Bevonathoz:
  • 1 tábla étcsoki
  • 1 evőkanál olaj
Sütéshez:
  • Napraforgóolaj 
Recept:

Először bedagasztjuk a fánk tésztát. A lisztet egy tálba szitáljuk és belekeverjük a pici sót. A közepébe mélyedést készítünk, amibe belemorzsoljuk az élesztőt és rászórjuk a cukrot.

Ráöntjük a langyos tejet. Ebbe rakjuk a puha vajat és ütjük bele a tojássárgáját.

Kidagasztjuk és 1 órát kelni hagyjuk.

Amíg kel a tészta elkészítjük a pudingot a zacskón leírtak szerint és még melegen belekeverünk egy pici vajat. Folyamatosan kevergetve hűtjük ki.

Ha megkelt a tészta, kinyújtjuk lisztezett felületen kb. 1,5 cm vastagra úgy, hogy egy kb. 10 cm széles téglalapot kapjunk. 6 db csíkot vágunk belőle egy éles késsel.

Félrerakjuk kelni a fánkokat letakarva 30 percig.

Közben megolvasztjuk a csokit egy pici olajjal.

Bő forró olajban kisütjük a fánkokat kb. 200 fokon. Szinte pár másodperc alatt barnul az egyik oldaluk és már fordíthatjuk is meg.

TIPP: Kivettem az olajsütőmből a rácsot és 190 fokra tekerve egyenletes hőmérsékleten tudtam sütni a fánkokat

Kihűlés után két pici lyukat szúrunk rá késsel. Habzsákba töltjük a pudingot és a lyukba nyomjuk.

Bevonjuk csokival a tetejét mindegyiknek és kanállal óvatosan elsimítjuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük