
Ez az a bizonyos pudinggal töltött csokimázas fánk, amit nem lehet úgy megenni, hogy a fejed búbjáig ne legyél csokis. Mindenképpen ki kell próbálnod a bismarck fánk-ot
Eygéb OLAJBAN SÜLT KELTTÉSZTÁK itt
Hozzávalók: (6 db 10 cm hosszú és 4 cm széles fánkhoz)
Fánkhoz:
- 250 g liszt
- 1 csipet só
- 25 g cukor
- 12 g friss élesztő
- 1,5 dl tej
- 1 db tojássárgája
- 25 g vaj
Töltelékhez:
- 1 csomag kakaós vagy vaníliás pudingpor
- 4 evőkanál cukor
- 0,5 l tej
- 25 g vaj
Bevonathoz:
Csokimáz:
- 100 g margarin
- 100 g kristálycukor
- 2 púpos evőkanál (30 g) holland kakaópor
- 2 evőkanál (40 g) tej
Sütéshez:
- Napraforgóolaj
Recept:
Először bedagasztjuk a fánk tésztát. A lisztet egy tálba szitáljuk és belekeverjük a pici sót. A közepébe mélyedést készítünk, amibe belemorzsoljuk az élesztőt és rászórjuk a cukrot.
Ráöntjük a langyos tejet. Ebbe rakjuk a puha vajat és ütjük bele a tojássárgáját.
Kidagasztjuk és 1 órát kelni hagyjuk.
Amíg kel a tészta elkészítjük a pudingot a zacskón leírtak szerint és még melegen belekeverünk egy pici vajat. Folyamatosan kevergetve hűtjük ki.
Ha megkelt a tészta, kinyújtjuk lisztezett felületen kb. 1,5 cm vastagra úgy, hogy egy kb. 10 cm széles téglalapot kapjunk. 6 db csíkot vágunk belőle egy éles késsel.
Félrerakjuk kelni a fánkokat letakarva 30 percig.
Közben megolvasztjuk a csokit egy pici olajjal.
Bő forró olajban kisütjük a fánkokat kb. 200 fokon. Szinte pár másodperc alatt barnul az egyik oldaluk és már fordíthatjuk is meg.
TIPP: Kivettem az olajsütőmből a rácsot és 190 fokra tekerve egyenletes hőmérsékleten tudtam sütni a fánkokat
Kihűlés után két pici lyukat szúrunk rá késsel. Habzsákba töltjük a pudingot és a lyukba nyomjuk.

Elkészítjük a csokimázat. A hozzávalóit egy lábasba mérjük, majd óvatosan felmelegítjük. Ha felolvadt a margarin, akkor nagyobb hőfokon egy kicsit hagyjuk bugyogni. Folyamatosan kevergetjük.
Ha szép fényes a keverékünk, akkor leveszük a tűzről és a fánk tetejére öntjünk egy kis mázat és elsimítjuk rajta.
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess FB-on. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/kalcirecept
Ha tetszett a videó, akkor iratkozz fel a youtube csatornámra is az alábbi linkre kattintva.
Egy hozzászólás “Bismarck fánk – a pudinggal töltött csoda” bejegyzéshez
A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.