Hentes tokány

Egyik gyermekem mindig úgy jön haza az oviból, hogy milyen finomat ettek aznap és főzzek én is. Ilyenkor rendszerint próbálom az óvónéniktől kideríteni mi volt az ebéd. nem volt ez másképp a múlt héten se, így kiderítettem, hogy hentes tokány volt amire a fiam vágyik. gyorsan teljesítettem és mivel sosem főztem koráábban gyorsan leírom magamank, meg nektek.

Hozzávalók:

  • 500 g csirkemell (lehet más hús is)
  • 1 közepes fej (kb. 100 g) vöröshagyma
  • 100 g szalonna
  • zsír
  • 1 kis doboz (kb 70 g) sűrített paradicsom
  • 100 g savanyú uborka
  • 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem zöld
  • 1 gerezd fokhagyma

Recept:

Apró kockákra vágjuk a hagymát és a szalonnát, majd kevés zsíron megpirítjuk őket.

Erre dobjuk a csíkokra vágott húst, majd sózzuk, borsozzuk.

Addig pirítjuk, míg a hús teljesen kifehéredik, ekkor belekeverjük a paradicsomot és megszórjuk apróra vágott fokhagymával.

Így főzzük fedő alatt, amíg meg nem puhul a hús.

Legvégül adjuk hozzá a vékony csíkokra vágott uborkát.

Tésztával tálaljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük