Bolognai spagetti

bolognai spagetti

Bevallom őszintén sokáig a bolognai spagettit én is porból készítettem, mert azt hittem, hogy bonyolult lenne anélkül megcsinálni, de egy barátnőm felnyitotta a szememet és rájöttem, hogy nem bonyolultabb egy kicsit se, sőt talán még gyorsabb. Próbáljátok ki ti is bátran.

Ha más tésztás ételt is elkészítenél a receptem alapján TÉSZTAÉTELEK címen megtalálod őket.

Hozzávalók:

Bolognai mártáshoz:
  • 1 kg darált hús (comb, lapocka vagy dagadó)
  • kb 150-200 g vöröshagyma
  • 40 g olaj
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 25 g só (15 g a húrsa, 10 g a szószba)
  • 1 kg paradicsompüré
  • 40 g cukor
  • 2 teáskanál szárított oregánó
  • 1 teáskanál szárított bazsalikom
Tálaláshoz:
  • Spagetti tészta
  • Reszelt sajt

Recept:

A hagymát apró kockákra vágjuk és az olajon megdinszteljük. Ha már üveges a hagyma, akkor rárakjuk a darált húst, amit sózunk borsozunk.

Addig pirítjuk, amíg a hús egy kis pirult színt nem kap.

Ekkor ráöntjük a paradicsompürét és ízesítjük, sóval, cukorral, borssal, zúzott fokhagymával, zöldfűszerekkel.

Addig főzzük a bolognai mártást, amíg a felesleges vizet el nem párologtatjuk róla.

A spagetti tésztát megfőzzük sós vízben, majd leszűrjük.

Tésztát halmozunk egy tányérra, majd arra rakjuk a szószt, végül meghintjük reszelt sajttal.

Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess FB-on. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/kalcirecept