
Nem sűrűn kerül az asztalra nálunk halászlé, de ha mégis, akkor ilyen halászlé szokott főni a fazékban. Szenteste mindenképpen ezt esszük ebédre a mákosguba torta mellé. Remélem tetszeni fog a receptem, amit egy bajai jóbaráttól tanultam.
Ha más LEVES-t is kipróbálnál tőlem kattints a linkre.
Hozzávalók 2-3 főre: (2 felnőttnek és 3 ovis gyermeknek pont elég adag nálunk)
- 0,7 kg ponty patkó (4 db)
- 0,6 kg harcsafilé (1 db afrikai harcsa filé)
- 15-20 g só
- 1,2 l víz
- 200 g hagyma
- 1 dl száraz vörösbor
- 4 db halászlékocka
- 1 evőkanál pirospaprika puposan (15 g)
- 1 csomag gyufatészta
Recept:
Halat lesózzuk és 1 órát állni hagyjuk.
Egy fazék aljába pakoljuk a halat, majd rászórjuk az apróra vágott vöröshagymát, hogy mindenhol befedje.
Ráöntjük a vizet, úgy hogy mindenhol ellepje a halat.
Felforraljuk. Ha elforrta a habot a tetejéről, akkor vissza vesszük a tűzet közepesre.
Beleöntjük a bort és belerakjuk a halászlékockákat.
Megszórjuk a pirospaprikával.
Újra forrástól számított 25 percig főzzük. Ha belsőségeket is rakunk bele, akkor a vége előtt 10 perccel kerüljön csak bele.
A halászlé-t gyufatésztával tálaljuk.
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess FB-on. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/kalcirecept