Halászlé gyufatésztával

halászlé

Nem sűrűn kerül az asztalra nálunk halászlé, de ha mégis, akkor ilyen halászlé szokott főni a fazékban. Szenteste mindenképpen ezt esszük ebédre a mákosguba torta mellé. Remélem tetszeni fog a receptem, amit egy bajai jóbaráttól tanultam.

Ha más LEVES-t is kipróbálnál tőlem kattints a linkre.

Hozzávalók 2-3 főre: (2 felnőttnek és 3 ovis gyermeknek pont elég adag nálunk)

  • 0,7 kg ponty patkó (4 db)
  • 0,6 kg harcsafilé (1 db afrikai harcsa filé)
  • 15-20 g só
  • 1,2 l víz
  • 200 g hagyma
  • 1 dl száraz vörösbor
  • 4 db halászlékocka
  • 1 evőkanál pirospaprika puposan (15 g)
  • 1 csomag gyufatészta

Recept:

Halat lesózzuk és 1 órát állni hagyjuk.

Egy fazék aljába pakoljuk a halat, majd rászórjuk az apróra vágott vöröshagymát, hogy mindenhol befedje.

Ráöntjük a vizet, úgy hogy mindenhol ellepje a halat.

Felforraljuk. Ha elforrta a habot a tetejéről, akkor vissza vesszük a tűzet közepesre.

Beleöntjük a bort és belerakjuk a halászlékockákat.

Megszórjuk a pirospaprikával.

Újra forrástól számított 25 percig főzzük. Ha belsőségeket is rakunk bele, akkor a vége előtt 10 perccel kerüljön csak bele.

A halászlé-t gyufatésztával tálaljuk.

Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess FB-on. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/kalcirecept