Sertéspörkölt nokedlivel

sertéspörkölt

Többen kérték már a sertéspörkölt receptemet, így most ezt is leírom, hogy én hogyan készítem.

Hozzávalók: ( kb. 6 adag)

Pörkölthöz:
  • 1 kg sertéshús (nálam comb)
  • 125 g vöröshagyma
  • 50 g sertészsír
  • 10 g őrölt pirospaprika
  • 8 g fokhagyma
  • 10 g só
  • 3 db pörköltízesítő kocka
  • 25 g pirosarany
Nokedlihez:
  • 6 db M-es tojás
  • 300 ml víz
  • 600 g búzafinomliszt

Recept:

A vöröshagymát apró kockákra vágjuk. A zsíron közepes lángon lepírítjuk. Ha már kapott egy kis barnás színt, akkor felöntjük egy nagyon kevés vízzel. Újra lepirítjuk.

Ezután elhúzzuk a tűzről és rászórjuk a pirospaprikát, beledobjuk a kockákat és a pirosaranyat is belenyomjuk.

Addig keverjük, míg a kockák feloldódnak.

Beledobjuk a kockákra vágott húst és megsózzuk. Rárakjuk az apróra vágott fokhagymát.

Alaposan összekeverjük az egészet. Visszarakjuk kis-közepes lángra és lefedjük.

Nem kell rá víz, mert a hús elég levet enged.

Közepes lángon fedő alatt főzzük kb 3 órán keresztül.

Amíg fől a 6 db tojást felütjük és hozzáadjuk a vizet és a sót, amit alaposan elkeverünk.

Beleszitáljuk a lisztet és csomómentesen elkeverjük.

Forró sós vízbe szaggatjuk. Újraforrástól szímítva pár percig főzzük, majd leszűrjük.

A sertéspörkölt-et a kifőtt nokedlivel tálaljuk. Diétásan ZABNOKEDLIvel.

Ízlés szerint tejföllel és frss FEHÉR KENYÉRREL fogyasztjuk

Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess FB-on. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/kalcirecept