Linzer karika

linzer

Ez is anyikám receptje, amit nagyon szeretek. Egyszerű és nagyszerű hagyományos linzer karika lesz belőle.

Egyéb sütemény recepteket találtok itt SÜTEMÉNYEK.

Hozzávalók:

  • 200 g vaj
  • 300 g liszt
  • 90 g porcukor
  • 25 g darált dióbél
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 vaníliás cukor
  • citrom leve

  • 1 tojás a kenéshez
  • 25 g darált dióbél a tetejére
  • 400 g kajszibarack lekvár
  • 1 evőkanál porcukor

Recept:

A vajat a liszttel elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a porcukrot, 25 g darált diót, a reszelt citromhéjat és a vaníliáscukrot. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Ha nem áll össze, akkor a citrom levéből csavarunk bele pár cseppet!

Kb. 3 mm vastagra nyújtjuk lisztezett pulton, 4 cm átmérőjű virág alakú szaggatóval kiszaggatjuk. Minden másodikba kis kerek lyukat szaggatunk. Ezek lesznek a felső lapok.

A maradék tésztát újra gyúrjuk, ha szükséges citromlét adunk hozzá megint.

1-1 cm távolságra egymásrtól szilikonos sütőpapírra rakjuk őket.

A felső karikákat lekenjük felvert egész tojással és meghintjük darált dióval.

Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 10 perc alatt aranybarnára sülnek.

Az alsó lapokat vastagon megkenjük baracklekvárral, majd ráhelyezzük a felső lapokat.

A végén meghintjük mindegyiket porcukorrral.

Fedeles edénybe rakva a linzer-t hamar puhává válnak.

Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess FB-on. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/kalcirecept