Rakott krumpli

rakott krumpli

Nagyon szeretem a rakott krumpli-t. A tavaszi karantén alatt én is hallottam a Krausz Gábor féle verzióról. Most volt időm és megnéztem miről is van szó. Hát azonnal ki kellett próbálnom, mert a szalonna és a hagyma még semmit nem rontott el 🙂

Egyéb főétel ötleteket ITT találsz

Recept itt elérhető:

https://www.facebook.com/watch/?v=615840995926349

Kiegészítem egy kicsit mennyiségekkel és az összeállítási sorrend leírásával a videó receptjét.

Hozzávalók:

  • 12 db közepes krumpli (kb. 1,5 kg)
  • 25 g só a krumpli főző vizébe
  • 8 db tojás
  • 5 g só a tojás főző vizébe
  • 2 közepes fej hagyma (200 g)
  • 150 g kockázott füstölt szalonna
  • zsírszalonna helyett nálam 50 g sertészsír
  • 150 g szeletelt kolbász
  • egy vödrös (800 g) 20%-os tejföl
  • 5 g só a tejfölbe és ízlés szerint bors
  • 250 g reszelt sajt

Összeállítás:

  • pár evőkanál zsír
  • főtt krumpli (4 szem)
  • kolbászos hagyma (fele)
  • főtt tojás (4 db)
  • tejföl (kb. 250 g)
  • sajt (80 g)
  • krumpli (4 szem)
  • kolbászos hagyma
  • tojás (4 db)
  • tejföl (kb. 250 g)
  • sajt (80 g)
  • krumpli (4 szem)
  • tejföl (kb. 300 g) a maradék zsírral kikeverve
  • sajt (kb. 90 g)

200 fokos sütőben sütjük a rakott krumpli-t, amíg a sajt a tetején meg nem pirul.

Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess FB-on. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/kalcirecept