
Nagyon szeretem a rakott krumpli-t. A tavaszi karantén alatt én is hallottam a Krausz Gábor féle verzióról. Most volt időm és megnéztem miről is van szó. Hát azonnal ki kellett próbálnom, mert a szalonna és a hagyma még semmit nem rontott el 🙂
Egyéb főétel ötleteket ITT találsz
Recept itt elérhető:
https://www.facebook.com/watch/?v=615840995926349
Kiegészítem egy kicsit mennyiségekkel és az összeállítási sorrend leírásával a videó receptjét.
Hozzávalók:
- 12 db közepes krumpli (kb. 1,5 kg)
- 25 g só a krumpli főző vizébe
- 8 db tojás
- 5 g só a tojás főző vizébe
- 2 közepes fej hagyma (200 g)
- 150 g kockázott füstölt szalonna
- zsírszalonna helyett nálam 50 g sertészsír
- 150 g szeletelt kolbász
- egy vödrös (800 g) 20%-os tejföl
- 5 g só a tejfölbe és ízlés szerint bors
- 250 g reszelt sajt
Összeállítás:
- pár evőkanál zsír
- főtt krumpli (4 szem)
- kolbászos hagyma (fele)
- főtt tojás (4 db)
- tejföl (kb. 250 g)
- sajt (80 g)
- krumpli (4 szem)
- kolbászos hagyma
- tojás (4 db)
- tejföl (kb. 250 g)
- sajt (80 g)
- krumpli (4 szem)
- tejföl (kb. 300 g) a maradék zsírral kikeverve
- sajt (kb. 90 g)
200 fokos sütőben sütjük a rakott krumpli-t, amíg a sajt a tetején meg nem pirul.
Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess FB-on. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/kalcirecept