Káposztás tészta

káposztás tészta

A kedvenc ételem a káposztás tészta, sok sóval és borssal. Természetesen a legjobb ha házi tésztából készül.

Hozzávalók: (2 adaghoz)

  • fél kg (500 g) édeskáposzta
  • kb. 100 g vöröshagyma (Elhagyható)
  • olaj
  • bors
Tésztához:
  • 200 g liszt
  • 2 db tojás
Recept:

Legelőször elkészítjük a házi tésztát, mert állnia kell, hogy jó legyen. Erről bővebben itt olvashatsz HÁZI TÉSZTA KÉSZÍTÉSE

A káposztát négybe vágjuk úgy, hogy a torzsája egyben tartsa a negyedeket.

Egy zöldségszeletelővel leszeleteljük, így vékony csíkokat kapunk.

A hagymát apró kockákra vágjuk és kevés olajon vagy zsíron megpirítjuk. Az eredeti receptbe nem kell hagyma, de szerintem nagyon jól kiemeli az ízét.

Ha szépen üveges lett, akkor belerakjuk a reszelt káposztát. Sózzuk, borsozzuk.

TIPP: Ha az édes verziót szereted, akkor a hagymára szórj ízlés szerint kb 1-2 evőkanál cukrot és karamellizáld meg.

Addig sütjük, amíg elpárolog róla a víz, amit a káposzta enged. Utána megvárjuk, aímg picit lepirul és már keverhetjük is össze a kifőtt házi tésztánkkal és már készen is van a káposztás tészta.

Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess FB-on. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/kalcirecept