Mákos varázs süti

mákos varázs süti

Már majdnem el is felejtettem, hogy van VARÁZS SÜTI receptem, amikor szembejött interneten német nyelven egy mákos verzió belőle. Azonnal ki kellett próbálnom és azt kell hogy mondjam, hogy finomabb, mint a hagyományos verziója. Picit módosítva a német receptet most megmutatom nektek.

Varázslatos tényleg, hogy egy egyben összekevert tésztából hogyan lesz alul pudig jellegű réteg, középen mákos töltelékkel a tetején pedig egy habos tészta fedi a kész süteményt.

10 perc előkészíteni és még 1 órát sül.

Hozzávalók:

  • 4 db tojás
  • pici só
  • 125 g porcukor
  • 125 g vaj vagy margarin
  • 100 g búzafinomliszt (BL55)
  • 100 g szemes mák (darált is jó, de akkor az alsó rétegben is lesz mák )
  • fél citrom reszelt héja
  • fél liter tej

Recept:

A 4 db tojást szétválasztjuk.

A fehérjét kemény habbá verjük egy pici sóval.

A sárgáját kikeverjük a porcukorral, belerakjuk az olvasztott vajat és a lisztet.

Összekeverjük, majd mehet bele a mák és fél citrom reszelt héja.

Ha mindent összekevertünk öntsünk bele fél liter tejet.

Végül óvatosan beleforgatjuk a felvert fehérjét.

Az egészet egy kb 25×25 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.

A videón nálam egy ennél nagyobb tepsi van, de sajnos nekem nem volt kisebb így vékony lett a süteményem.

160 fokra előmelegített sütőben 1 óra alatt aranybarnára sütjük a mákos varázs süti-t.

Hagyjuk kihűlni, majd egy vágódeszkára kirakva szeleteljük.

Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess FB-on. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/kalcirecept

Ha tetszett a videó, akkor iratkozz fel a youtube csatornámra is az alábbi linkre kattintva.

Kálci receptjei Youtube

Ha kíváncsi vagy a recept tápanyag értékeire, akkor kattints a SajátRecept oldalára.