Prágai sertésszelet

prágai sertésszelet

Néhány napja elmentünk férjemmel ebédelni munkaidőben. A menü Prágai sertésszelet volt. Nem tudtam mi az, de kipróbáltuk. Megállapítottam, hogy én ilyen finom rántott húst még nem ettem életemben így megdícsértem a tulajdonost, akivel szóba elegyedve elárulta, hogy mustárral és fokhagymával kent karaj volt kirántva. Gondoltam megosztom veletek, mert a végeredmény egyáltalán nem száraz, sőt nagyon finom omlós és szaftos lesz száraz húsból is.

Hozzávalók:

  • Szárazabb jellegű hús pl.: Sertés karaj szeletek (jó csirkemell szeletekkel is)
  • mustár
  • fokhagyma
  • tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa

Recept:

A sertés karaj szeleteket kb. 1 cm vastagra vágjuk, majd fél centi vastagra kiklpofoljuk. Ha csirkemellel dolgozunk, akkor egyből fél cm vastagra vágjuk fel.

Egy evőkanálnyi mustárhoz egy gerezd fokhagymát reszelünk és összekeverjük. Fontos, hogy reszelve legyen a fokhagyma, mert apróra vágva darabos maradhat.

A húsokat alaposan sózzuk, majd vékonyan bekenjük a fokhagymás mustárral. Ne tocsogjuk benne, mert akkor sütéskor leválhat a panír, de azért látszódjon, hogy van rajta.

Azonnal is süthetjük, de pihenhet a hús a pácban a hűtőben is, akkor még finomabb lesz.

Hagyományos módon bepanírozzuk. Lisztbe, villával felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk.

Forró olajban (170 fok) kisütjük. Így elkészül a prágai sertésszelet.

Én HAGYMÁS TÖRTKRUMPLIval és MARINÁLT PAPRIKÁval tálaltam.

Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess FB-on. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/kalcirecept