Zserbó palacsinta

Gundel palacsinta ihlette a zserbó palacsintát. Mi baj lehet abból, ha valami finomat még valami még finomabbal megbolondítunk?

Placsinta recepttel most itt nem untatlak benneteket, de van egy tökéletes alapreceptem, amit a PALACSINTA ALAPRECEPT szóra kattintva elérhet, akit érdekel.

Hozzávalók: Kb. 5 db palacsintához

Töltelék:
  • 60 g cukor
  • 60 g víz
  • 100 g darált dió
  • őrölt fahéj
  • vanília aroma
Csokiöntet:
  • 100 g margarin
  • 100 g kristálycukor
  • 2 púpos evőkanál (30 g) holland kakaópor
  • 2 evőkanál (40 g) tej
  • rumaroma

Recept:

Először elkészítjük a tölteléket. A vizet és a cukrot addig melegítjük, amíg fel nem oldódik a cukor. Ekkor beleöntjük a diót, majd fahéjjal és vaníliával vagy vanília aromával ízesítjük. Ha ez nincs, akkor a cukor egy része helyett vaníliás cukrot is használhatunk. Le is húzhatjuk a tűzről, amíg a dió megszívja magát vízzel.

A kisütött palacsinták felét megkenjük sárgabarack lekvárral, majd teszünk bele egy evőkanál diókrémet.

Elkészítjük a csokimázat. A hozzávalóit egy lábasba mérjük, majd óvatosan felmelegítjük. Ha felolvadt a margarin, akkor nagyobb hőfokon egy kicsit hagyjuk bugyogni. Folyamatosan kevergetjük.

A palacsintákat a rumaromával megbolondított csokiöntettel tálaljuk.

Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess FB-on. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/kalcirecept