Néhány olvasónak talán hasznos lehet ha alapfogalmakat is leírok. Fogadjátok szeretettel.
Rántások
- 1 púpozott evőkanál liszt
- 30 g zsíradék vagy olaj
- Zsemleszínű rántás: A felolvasztott zsiradékba beletesszük a lisztet és jól átforrósítjuk, majd megpirítjuk a lisztet egy kicsit világosbarnára
- Petrezselymes rántás: A zsemleszínű rántásba apróra vágott petrezselymet szórunk
- Pirospaprikás rántás: A zsemleszínű rántásba egy kiskanál őrölt pirospaprikát teszünk együtt már nem pirítjuk.
- Fokhagymás rántás: A zsemleszínű rántásba apróra vágott fokhagymát rakunk és még egy picit együtt pirítjuk
- Vöröshagymás, pirospaprikás rántás: Az apróra vágott vöröshagymát felolvasztott zsiradékba beletesszük, majd ebbe keverjük a lisztet. Együtt megpirítjuk egy kicsit világosbarnára, majd ha megpirult örölt pirospaprikát keverünk bele.
Az oldal szerkesztés alatt 🙂