Alapfogalmak

Néhány olvasónak talán hasznos lehet ha alapfogalmakat is leírok. Fogadjátok szeretettel.

Rántások

  • 1 púpozott evőkanál liszt
  • 30 g zsíradék vagy olaj
  • Zsemleszínű rántás: A felolvasztott zsiradékba beletesszük a lisztet és jól átforrósítjuk, majd megpirítjuk a lisztet egy kicsit világosbarnára
  • Petrezselymes rántás: A zsemleszínű rántásba apróra vágott petrezselymet szórunk
  • Pirospaprikás rántás: A zsemleszínű rántásba egy kiskanál őrölt pirospaprikát teszünk együtt már nem pirítjuk.
  • Fokhagymás rántás: A zsemleszínű rántásba apróra vágott fokhagymát rakunk és még egy picit együtt pirítjuk
  • Vöröshagymás, pirospaprikás rántás: Az apróra vágott vöröshagymát felolvasztott zsiradékba beletesszük, majd ebbe keverjük a lisztet. Együtt megpirítjuk egy kicsit világosbarnára, majd ha megpirult örölt pirospaprikát keverünk bele.

Az oldal szerkesztés alatt 🙂