
Sokat gondolkoztam, hogy milyen tésztából és töltelékkel lehetne olyan csokis batyu-t csinálni, mai puha, és nem folyik ki a csoki se 🙂 Fogadjátok szeretettel a receptem.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 50 dkg (500g) BL55 búzafinomliszt
- 3 dkg friss élesztő
- 3 dl tej
- 7 dkg cukor
- 5 dkg vaj
- 2 tojássárgája
A töltelékhez:
A tetejére:
- Tojás
- Porcukor
Recept:
Egy edénybe mérjük a lisztet, aminek a közepébe mélyedést készítünk.
Ide morzsoljuk az élesztőt és ráöntjük a langyos tejet, amiben a cukrot már előzőleg feloldottuk.
Beletesszük a két tojás sárgáját és a puha margarint.
Összeállítjuk a tésztát, majd puha kelt tésztát dagasztunk.
Hagyjuk kelni kb a duplájára, majd kicsit átgyúrva újrakelesztjük.
Amíg kel a tészta megfőzzük a házi csokipudingot.
1 cm vastagságúra nyújtjuk és 10*10 cm-es négyzeteket vágunk ki belőle.
Mindegyik közepébe 1-2 ek csokipudingot teszünk, majd a négy csücskét összefogjuk és kicsit összetekerjük.
A batyukat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és 20 percig pihentetjük.
A sütőt 190 fokra előmelegítjük. A felmelegedett sütőben addig sütjük, amíg a csokis batyu-k teteje szépen meg nem pirul. Nálam 30 perc volt.
Én meg akartam kenni tojással, hogy szép színük legyen, de ez most elmaradt 🙂

Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess FB-on. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/kalcirecept