Kálcirecept hírlevél

Kálci receptjei a postafiókodban

Elindult a hírlevelem, amelyben rendszeresen értesítem a feliratkozóimat a legújabb receptjeimmel, főzési tippjeimmel kapcsolatban.

Csokoládés sütemény

csokoládés sütemény

Hoztam egy receptet a csokoládé imádók számára. Ez a csokoládés sütemény igazi ínyencség, hisz ez a főzött csokoládékrém sokkal finomabb, mint bármelyik habos vagy vajas csokis krém! 

Tortának is elkészíthető. Ha érdekel egy olyan recept, ahol tortának készítem el nézd meg a TÚRÓ RUDI TORTA receptemet.

Hozzávalók:

Krémhez:
  • 4 dl tej
  • 100 g (4 evőkanál) liszt
  • 180-200 g étcsokoládé (táblacsoki vagy pasztilla)
  • 250 g margarin 
  • 250 g porcukor
  • 50 g holland kakaópor
Piskóta:
  • 4 tojás
  • 200 g cukor 
  • 1 dl víz
  • 125 g liszt
  • 1/2 (fél) csomag (6g) sütőpor
  • 1 evőkanál holland kakaópor

Recept:

Legelőször a krém főzött részét készítjük el

A tejet a  liszttel robotgéppel elkeverjük, majd alacsony lángon folyton keverve összefőzzük. Én a robotgép alacsony fokozatán kevertem végig. Nem kell megijedni nagyon kemény nyúlós valami lesz belőle. Belekeverjük csokoládét és félrerakjuk hűlni.

Utána a piskótának állunk neki

Szétválasztjuk a tojásokat.

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük.

A tojások sárgáját a cukorral és a langyos vízzel habosra verjük, úgy hogy a vizet csak apránként öntjük hozzá. Addig verjük, amíg a cukor el nem olvad. Nem maradhatbenne cukor kristály mert akkor az megolvad sütés közben és tönkreteszi a piskótát.

Belekeverjük a sütőporos, kakaós lisztet.

Ebbe a sárgájás keverékbe beleforgatjuk a fehérjét óvatosan.

A tepsi oldalát kivajazzuk és kilisztezzük. Az aljába szilikonos sütőpapírt rakunk.

Kb. 20 perc alatt 180 oC-on megsütjük (tűpróba).

A krém másik felét is elkészítjük.

A margarint a porcukorral és a kakaóporral habosra verjük robotgéppel. Ehhez keverjük a korábban elkészített teljesen kihűlt főzött krémet. Fontos, hogy tényleg hideg legyen, mert különben felolvad a margarin és szétesik a krém.

Összeállítjuk a süteményt

A kihűlt piskótáról lehúzzuk a sütőpapírt, majd rákenjük a krémet.

Kedvünk szerinti méretű kockákra vágjuk.

Tejszínhabbal díszíthetjük a csokoládés sütemény-t.

Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess FB-on. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/kalcirecept