Diétás sajtos aprósütemény

Ez a recept is egy nagyon nagyon bevált fehér lisztes receptemnek a Sajtos aprósüteménynek a diétás változata. Kalóriát nem csökkentettem benne csak a liszteket cseréltem lassú felszívódásúra. így jött létre ez az isteni diétás sajtos aprósütemény.

Kedvenc diétás vendégváróm még az EXPRESS SÖRKIFLI ha váratlan vendégek érkeznek.

Diétás sajtos aprósütemény

Hozzávalók:

  • 10 dkg (100 g) vaj
  • 15 dkg (150 g) zabpehelyliszt
  • 8 g só
  • 8 dkg (80 g) apróra reszelt trappista sajt
  • 5 dkg (50 g) tejföl
  • 1 db tojás sárgája
  • kb. 50 g apróra reszelt trappista sajt a tetejére
  • tojásfehérje
  • magvak ízlés szerint

Recept:

A vajat a liszttel elmorzsoljuk. Hozzákeverjük a többi hozzávalót, majd 10-20 percet pihentetjük hűtőben. Ne hagyjuk bent sokáig, mert akkor nagyon kemény lesz a tészta, és nehezen nyújtható.

TIPP: Margarinnal is készítettem már. Nem ugyan olyan szuper, de úgy is nagyon finom

Kb fél-egy cm vékonyra kinyújtjuk.

Bármilyen apró formára kiszaggatjuk, kivágjuk amilyenre csak szeretnénk.

Szilikonos sütőpapíros tepsibe rakjuk a darabokat, majd a hűtőbe tesszük kb 10-20 percre, hogy a vaj visszadermedjen.

TIPP: Akár egész éjszakára a hűtőben pihenhet

Ha “megkeményedett”, akkor megkenjük tojásfehérjével és megszórjuk sajttal, szezámmaggal vagy köménymaggal.

Előmelegített sütőben sütjük 160 oC-on légkeverésen, vagy 180 oC-on alul felül sütésen, addig amíg szépen megpirul a sajt a diétás sajtos aprósütemény tetején.

Megvárjuk, míg teljesen kihűl és úgy vesszük le a sütőpapírról, különben nagyon könnyen törik.

Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess FB-on. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/kalcirecept